Oskrbovanje s C-artikli

V podjetju Farmel d.o.o. smo strokovnjaki za vse vrste vijačnega in pritrdilnega materiala za industrijo in končne porabnike. Poleg standardne ponudbe, naša dodana vrednost leži v personaliziranih logističnih rešitvah za industrijo:
  • UPRAVLJANJE S C-ARTIKLI
  • KANBAN

Kaj so C-artikli?


Tipična analiza pri materialnem upravljanju je ABC analiza. Preko ABC analize so artikli formirani v 3 skupine – A, B, C. Razdelitev artiklov v kategorije bazira na povezavi med vrednostjo blaga ter količino, kjer C artikli predstavljajo artikle z nizko vrednostjo a velikimi nabavnimi stroški.

C-artikli so nizko cenovni in strateško manj pomembni elementi (razne vrste vijakov, matic, podložk, kovic, plastičnih izdelkov,…). Zato je tukaj ponavadi veliko prostora z prihranke, saj je organizacijski napor pri nabavi nesorazmerno visok glede na ceno produkta, čemur se večja podjetje velikokrat ne posvečajo.

Potencial za prihranek se pokaže šele takrat, ko pogledamo vse stroške povezane z nabavo in organizacijo dobave blaga.
Ti stroški tako vključujejo ocene potreb za kreiranje naročila, naročanje, logistiko, prevzem blaga, obdelava dokumentov. Na koncu imajo na končen strošek veliko večji vpliv stroški nabave, kot strošek samih C-artiklov.

Upravljanje s C-ARTIKLI

Upravljanje s C artikli pri podjetju Farmel d.o.o. vam omogoča maksimalno varnost pri dobavi vaših C-artiklov, zniža skladiščne stroške
v vaši proizvodnji na minimum, obenem pa minimizira zavezanost kapitala vašim sedanjim dobaviteljem kot je le mogoče.
Že zadnjih 15 let je to glavna dejavnost podjetja, saj smo se specializirali v dobavljanju in nudenju podpore za stranke v različnih industrijah.
Tako jim nudimo dobavo C-artiklov skozi individualno in po meri zamišljene rešitve.

Optimizacija delovnega
procesa preko RFID – KANBAN sistema

Ali ste vedeli, da je je KANBAN sistem razvila Toyota in sicer kot metodo organizacije proizvodnje just-in-time po načelu vlečenja (˝pull˝). Tako se v podjetju zagotavlja nemotena proizvodnja brez nastalih zalog določenih materialov, ker se jih pravočasno (just-in-time) dostavi na delovno mesto.
Farmel d.o.o. vaš partner za vsa področja nabave, skladiščenja, logistike in dostave.
spoznajmo se

Tukaj smo za vaša vprašanja

Naše telefonske številke
Telefon: +386 (0)7 33 73 940
GSM: +386 (0)31 373 940
Naši elektronski naslovi
farmel@farmel.si
info@farmel.si